Літературні чаювання “Рослина, що завоювала весь світ” (з нагоди Міжнародного дня чаю)

5%d1%8415.12. 2016 р. о 14.30. в бібліотеці-філії №5 (вул.Галицька,100) відбулися літературні чаювання “Рослина, що завоювала весь світ” (з нагоди Міжнародного дня чаю).

В домашній, затишній обстановці бібліотекар привідкрила завісу таємниці віковічного напою, який споживали спочатку як ліки. Залежно від часу технологічної обробки свіжо зібраного зеленого чайного листа можна отримати чорний, зелений, жовтий, червоний чаї. Присутні мандрували країнами, в яких вирощують цю культуру (Китай, о.Цейлон, Індія… Україна — заказник “Широкий” на Закарпатті).

Підлітки та дорослі спілкувалися про те, які корисні речовини містять і чим відрізняються зелений і чорний чаї. Що таке чай? (напій і рослина) і як правильно його готувати. Де більше кофеїну: в чаї чи каві? В яких країнах чай — національний напій?
Родзинкою заходу було сервірування чайного стола, тестування трав’яних напоїв, частування тістечками, сухофруктами.

Під час літературного чаювання відбулися читання уривків з творів: І.Носаль “Від рослини до людини” (користь лікарських чаїв), Пушкін “Євгеній Онєгін” (сцени чаювання). А також — перегляди джерел: “110 оригінальних меню” (вітаміни, що містить чай), Д. Цвек “До святкового столу”, газети “7я” (ферментування чаю), “Експрес”, Галичина” (поради, рецепти)
Захід провели Українець С.І., Тріщук Є.Р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top