Літературні читання “І лине над землею Шевченкове слово”

Ще не було епохи для поетів
Але були поети для епох
Ліна Костенко

Кожен народ має своїх геніїв. Тих, доля яких нерозривно пов’язана з долею народною; тих, чиїми устами говорить увесь народ; тих, талант яких, як і любов до людей і до своєї батьківщини, є невичерпними. І саме ця невгасима любов робить їх безсмертними.

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили і обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу.

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.

12.03.2023 року до 209-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка  у бібліотеці-філії №12 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулися літературні читання «І лине над землею Шевченкове слово». Завідувачка бібліотеки Тетяна Гунчак спільно з педагогом організатором  Дарією Собко провели захід на який було запрошено  вихованців дитячо-юнацького клубу «Калейдоскоп». В теплій атмосфері  учні читали вірші, які їм найбільше сподобалися: «Заповіт», «Думи мої, думи», «Сон», «Кавказ», «Розрита могила», «Садок вишневий коло хати», «І золотої, і дорогої»… А бібліотекарем були зачитані уривки з творів «Наймичка», «Лілея». Яскравим доповненням свята стала відео презентація життя і творчості поета, після чого діти мали змогу позмагатися хто краще знає творчість Т. Шевченка, прийнявши участь у вікторині. Також з великим задоволенням учні переглянули книги тематичної виставки «Читаємо Тараса, учімося в нього».

Тож нехай “Заповіт” великого Кобзаря стане заповітом для нас — зберегти мову народу, його звичаї, його пісні і пронести через віки у майбуття. Про все це йшла мова на заході, проведеному в бібліотеці мета якого – вшанування пам’яті великого поета, митця, художника і політичного діяча.

Відповідальна за захід Гунчак Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top