Літній бум “Солодка прохолода літа”

“Без морозива була б темрява і хаос”
Дон Кардонг

10 червня увесь світ святкує День Морозива. Історія морозива сягає сивої давнини, на думку істориків перші холодні ласощі винайшли понад  п’ять тисяч років тому в Древньому Китаї. Вже тоді імператорська сім’я мала можливість насолоджуватись морозивом, до складу якого входило молоко, лід, сік і фрукти. Морозиво, до якого ми звикли, з’явилось відносно недавно. Використовувати вафельний ріжок стали на початку 20 століття, до того, як правило, їли з маленьких паперових стаканчиків.

Тепер існує безліч сортів та видів морозива, із різними додатками та у різній подачі. З кожним разом змінюється приготування та смаки морозива, незмінне одне – його популярність.

З нагоди свята Морозива в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова, 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід “Солодка прохолода літа”.

Діти, які прийшли на захід, одержали багато цікавої та  корисної інформації про смачний, прохолодний десерт, що тане у роті.

Бібліотекарка також розповіла дітям про види та сорти морозива і чим вони відрізняються одне від одного. Діти  дізналися хто вперше виготовив цей десерт і хто потрапив до книги Гіннеса, створивши найбільший торт-морозиво вагою 10 тонн.

А ще були веселі ігри, , вікторини, ребуси, а також майстер-клас з виготовлення паперового морозива.

Крім того, діти із задоволенням поласували найсмачнішим десертом в світі,  який люблять дорослі і дітлахи в усьому світі.

Відповідальна за захід – Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top