Майстер-клас “Веселі гарбузики”

Гарбузи – це справжня прикраса осені і практично її символ. Ця чудова овочева культура, яку людство споживає вже 8000 років, зараз переживає  справжній ренесанс!

Осінні меню демократичних вуличних кафе і вишуканих ресторанів  рясніють стравами з гарбуза. Гарбузова випічка: пироги, мафіни, чізкейки; гарбузовий лате чи смачний крем-суп з ароматними спеціями вже не один рік у трендах сезону! І не дарма. Адже гарбуз має високий вміст бета-каротину. А ще він містить натрій і калій, які необхідні для наших м’язів та підтримки необхідної кількості води в організмі. Цей продукт рятує від анемії і містить лише 25 калорій у 100 грамах!

Та не менш популярним є його застосування в сезонному декорі. Бо гарбуз нагадує велике оранжеве сонце і звеселяє око у меланхолійний та дощовий період року. Наприклад, ірландська традиція робити з гарбузів ліхтарі, які називають “Світильником Джека”, тепер поширена в багатьох країнах Європи та Америки.  

А ми, працівники бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 21 жовтня 2022 року, запропонували нашим читачам зробити веселих гарбузиків з кольорового паперу! Готовий шаблон зробить процес максимально легким і комфортним. Ще знадобляться клей, ножиці та фломастери, трішки зусиль і “веселий гарбузик” готовий. Можна зробити ще один, і ще один, а потім придумати куди прилаштувати “веселу сімейку”. Наші малюки вийшли об’ємними, з кумедними пичками та зачісками. Кожен може створити свого власного оригінального гарбуза, нагородивши його різними емоціями, як от сміх, подив, сум, гнів, радість, ніжність чи любов. А ще такі гарбузики – це чудова ідея для осінньо-гарбузового декору оселі.

Тож, закликаємо вас майструвати осінній декор усією сім’єю, готувати смачненькі і корисні страви з гарбуза і читати затишні осінні книжки, які ви можете взяти в бібліотеці-філії №3.

Відповідальні за проведення всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top