“Яблуко осінь коронує”

У календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається Всесвітній день яблук. День яблука – це шанування багатства і щедрості природи, до якої людині варто ставитися з дбайливою увагою. Це свято кольорів, смаку та врожаю, його відзначають у багатьох країнах світу, адже яблуня — найпопулярніше фруктове дерево і заслуговує на  свято на його честь. Мабуть, складно собі уявити більш відомий і популярний варіант фрукта, ніж яблуко. Свіжі, стиглі та соковиті плоди яблуневого дерева неймовірно смачні, мають захопливим ароматом і несуть нам життєвий заряд і підіймають настрій. А ще яблуко входить в трійку найбільш популярних фруктів у всьому світі, після манго і бананів. Крім цього, містить в собі велику кількість вітамінів “Е”,  “К” і вітамінів групи В. Яблука багаті залізом, натрієм, калієм, цинком, пектином і йодом. Цей плід підтримує нашу імунну систему, забезпечуючи організм вітаміном С і цинком, який необхідний для правильного функціонування білих кров’яних клітин, відповідальних за знищення шкідливих мікроорганізмів.

Не оминули увагою яблучний день і  наші читачі, тож 21 жовтня  у  бібліотеці-філії №12   МЦБС Департаменту культури міської ради   було проведено  майстер-клас  «Яблуко осінь коронує». Під керівництвом бібліотекаря  Тетяни Гунчак чудово провели час прикрашаючи торт фруктами основним з яких було Яблуко. 

Отож, свято вийшло цікавим і «смачним»!Ми ж бажаємо вам залізного здоров’я, якого так багато у яблуках і пропонуємо вашій увазі книги української письменниці Г. Вдовиченко “Пів’яблука” та “Інші пів’яблука”.

Гарного вам читання.)  І пам’ятайте: “Одне яблуко в день зробить вашого лікаря безробітним (англійська приказка).

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top