Яблучні посиденьки “Яблуко просте, смачне і наливне”

21 жовтня відзначають Всесвітній день яблук. До України це свято прийшло з Великобританії. Його мета — показати багатство нашої природи, а також нагадати, що яблуко — це символ фізичного, культурного й генетичного розмаїття, про що ми не повинні забувати.

 З нагоди цього свята в бібліотеці-філії №13 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулися яблучні посиденьки “Яблуко просте, смачне і наливне”.

Присутні на заході дізналися багато цікавого про “смачне і наливне яблучко”. Бібліотекарка розповіла користувачам, що яблуня — одна з тих рослин, на яку вже первісна людина звернула увагу і почала використовувати для своїх потреб.

 На Русі вперше яблуневі сади були закладені в Києві на території Києво-Печерської Лаври за Ярослава Мудрого.

Яблука — справжня схованка корисних речовин. Вони мають протимікробні, антисептичні, протизапальні та  сечогінні властивості. В яблуці міститься клітковина, пектин, калій, фосфор, каротин. Яблуком рекомендують завершувати будь-яке прийняття їжі. Лікарі радять для підтримки здоров’я вживати не менше 48 кілограмів яблук на рік.

 Кожен сорт яблук має свої корисні властивості, але пам’ятаймо — найбільш корисні ті плоди, які виросли там, де ми живемо. 

Про користь яблук написано багато наукових трактатів, але дослідження їх цілющих властивостей тривають і в наші дні.

 Нерідко яблуко ставало героєм казок, міфів та легенд. У християнській традиції з яблуні починається історія людства. В індоєвропейській міфології яблуко — символ вічної молодості та безсмертя. У творах українських письменників яблуко також посідає почесне місце.

Для дітей, які були присутні на заході був організований майстер-клас та яблунева вікторина. А також діти пригощалися яблучними смаколиками.

  Відповідальна за захід Бабій О.

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top