Майстер-клас «Квіти українського віночка»

Вінки у багатьох націй – це прикраса для дівчат. В наш час він є не тільки частиною певних ритуалів, але й стильним жіночим аксесуаром який стає все популярнішим. В гардеробі кожної дівчини є хоча б один віночок. Він ідеально гармонує з вишитою сорочкою, сукнею чи звичайними джинсами. Вінок український підкреслює природну красу власниці, надає рисам її обличчя ніжності, витонченості та водночас впевненості. В давні часи люди вважали, що вінки здатні захистити дівчат від лихих поглядів та інших напастей. Народ вірив, що ця прикраса наділена магічною силою. Віночки захищали здоров’я власниць: варто було лише правильно підібрати квіти.

В переддень свята Івана Купала 06.07.2023 року в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради працівники бібліотеки провели майстер-клас «Квіти українського віночка».

Завідувачка бібліотеки познайомила дітей з українським віночком і з тими квітами, які сьогодні були запропоновані для виготовлення віночка своїми руками. З плином часу, українські віночки увібрали в себе багато символіки та вірувань. Для них характерне різноманіття кольорів та стилів: кожна дівчина  додавала у прикрасу щось особливе , своє. Сьогодні на майстер-класі ми використовували різнокольоровий фетр , шаблони квітів: соняшника, ромашки та маку, та різноманітні листочки. Цікавий майстер-клас заполонив душі наших учасників заходу в прекрасному полоні щирих почуттів, краси та любові…

 Український віночок – знахар душі, бо в ньому є така чудодійна сила, що болі знімає, волосся дівчат береже… Тож плетімо, друзі, завжди ці вінки в наших душах. І нехай це буде вінок прекрасний рідній матінці – Природі.

Відповідальна за проведення: Воробчак М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top