Майстер-клас “Квітки збирати, вінки сплітати”

У середу, 7 липня, в Україні відзначається народне свято Івана Купала. Цього дня по всій країні проходять гуляння з багаттями, хороводами та ворожіннями, адже купальська ніч вважається особливим, магічним часом, коли можуть відбуватися чудеса, якщо звичайно ви вірите в них.
Івана Купала – одне із найзагадковіших традиційних свят, що відзначалися в Україні за часів язичництва. Воно припадало на 7 липня і пов’язувалося з літнім сонцестоянням. Ім’я ж цьому дійству дав Купало – бог земних плодів, урожаю, добробуту та лікарських рослин.

Центральна бібліотека для дітей (вул. С.Бандери,8) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради щороку долучається до загальноміського святкування в громаді міста Івано-Франківська. Цього року, 06 липня, напередодні купальської ночі, працівники бібліотеки, взяли участь у фестивалі мистецтв “Купальська ніч”, який проходив на сцені літнього театру в парку ім. Т.Г. Шевченка.

Для дітей, котрі прийшли в парк разом із батьками послухати чудову українську музику, взяти участь у народних дійствах та сплести вінок із магічних трав, працівники бібліотеки організували майстер клас з виготовлення купальського віночка з паперу, кольорових квітів та стрічок. Також діток розважали різними іграми на м’яких матах, будували будиночки, піраміди, грались із кольоровими кульками і слухали цікаві казки, відгадували загадки, грались в ігри. 

Відповідальна: М.О. Железняк.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top