Майстер-клас “Літні барвисті равлики”

У равликів так просто все

складається з малятами — 

не має равлик клопоту

з дитячими кімнатами:

бо кожне равленятко

окрему має хатку!

Катерина Бабкіна

20 липня, у четвер, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 (вул. гната Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради, вкотре розважали наших юних читачів канікулярним бібліотечним майстер-класом. Цього разу ми вирішили зробити з паперу равликів, адже ці істоти дуже цікаві і заслуговують пильної уваги наших допитливих розумників та розумниць.

Бібліотекарі розповіли цікаві факти про цих молюсків, послухайте і ви:

Равлики не жують, а перетирають їжу за допомогою 25 тисяч зубів.

Сіль і цукор для равликів рівнозначні отруті.

Равлик народжується з раковиною, тільки у малюків вона тоненька і прозора.

Налічують понад 110 тисяч видів равликів. 

 

Вони поділяються за місцем проживання на морських; сухопутних; прісноводних. Також є їстівні равлики: найбільш відомий з них  Helix pomatia або ж виноградний равлик (римський чи бургундський). М’ясо цього виду надзвичайно корисне, воно має цінний набір поживних речовин та повністю позбавлене холестерину.

О ні! Ми не збираємося їсти цих чудових беззахисних створінь, ми зробимо веселих кольорових равликів з паперу. Як і більшість виробів з наших майстер-класів, равлики мультифункціональні) Їх можна подарувати як сувенір, поставити на книжковий стелаж, використати як яскраву закладку для книг або навіть як привітальну листівку!

Кольоровий папір, ножиці клей та фломастери, зовсім трохи майстерності і равлик готовий! Його зроблять навіть непосидючі дітлахи, бо це швидко та просто. Приходьте до нас на майстер-класи! Обіцяємо, що наступного разу придумаємо для вас щось не менш цікаве.

Відповідальна за проведення Тетяна Даниляк

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top