Медовий батл  “Маленькі невтомні трудівниці”

                                                                      “Якщо на землі зникнуть бджоли,      

                                                            то через чотири роки зникнуть і люди”

                                                                                          (Альберт Ейнштейн)

Бджоли дуже давні мешканці нашої планети. Найдавнішому зображенню бджіл, які збирають нектар – 15 000 років. Це одні з найбільш працьовитих істот на нашій планеті. Здавна їх шанують по всьому світу за смачний, цілющий та  корисний мед, яким смакують, лікуються та оберігаються від хвороб. Мед – це солодке рідке золото, натуральний еліксир здоров’я: – калій, магній, марганець, хром, ванадій, барій, нікель, кобальт, цинк, срібло, йод, фтор – всі ці елементи наявні в меді та продуктах бджільництва. Мед – продукт вічності. Він має один з найвищих показників зберігання серед харчових продуктів.  Та найбільша цінність медоносних бджіл полягає в тому, що вони запилюють 80% усіх рослин на нашій планеті.

21.07.2023 року в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в)

Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся медовий батл “Маленькі невтомні трудівниці”. Учасники заходу дізналися багато цікавої інформації про життя бджолиних родин, в яких кожна бджілка має свої обов’язки, які сумлінно виконує протягом всього свого життя. Дітям також було цікаво дізнатися процес виготовлення бджілкою  меду, перги, прополісу та маточного молочка. 

Учасників заходу запросила директорка  народного дому Левчук Н. для перегляду цікавих відео-фактів про бджолині сімейства.

Для закріплення одержаної інформації дітям було запропоновано відповісти на питання медової вікторини.

       А найприємніше та найсолодше було в кінці заходу – дегустація свіжого меду та смакування медовими смаколиками.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top