Майстер-клас з виготовлення патріотичних браслетів «Суверенна і незалежна Україна на карті світу»

Правовою основою державного суверенітету є конституції країн, декларації, загальновизнані принципи міжнародного права, які фіксують суверенну рівність держав, їхню територіальну цілісність, невтручання у внутрішні та зовнішні справи, право націй на самовизначення.

16 липня 2023 р. виповнилося 33 роки від дня проголошення  Декларації про державний суверенітет України. Декларація про державний суверенітет – один із найважливіших документів в історії державності України, вирішальний акт до проголошення незалежності. Сьогодні ми відзначаємо цей день в умовах повномасштабної війни, коли українці змушені боронити власний суверенітет і територіальну цілісність, боротися за свободу і незалежність.

З цієї нагоди 23 липня 2023 року працівники читального залу ЦБ у співпраці з бібліотекарями краєзнавчого відділу ЦБ Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради провели патріотичний майстер-клас «Суверенна і незалежна Україна на карті світу» у міському парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка. 

Бібліотекар читального залу, керівник правового клубу «Діалог» Майя Шегда  в рамках цього заходу презентувала тематичну виставку мешканцям, гостям міста та шанувальникам української історії і українського державотворення. Головною фішкою заходу був творчий майстер клас для дітей з виготовлення патріотичних браслетів із намистинок, стрічок, мережива. Маленькі та дорослі із задоволенням малювали мапу України та писали побажання захисникам та захисницям нашої держави. Відчувалося багато нових та позитивних вражень, яскравих, щирих емоцій, отриманих під час майстер-класу.

Такі тематичні заходи виховують у наших дітей повагу та любов до України, до своєї мови, її символів, розвивають дитячу творчість та комунікативні навички. Дитячі майстер-класи є чудовою альтернативою та чарівною таблеткою для маленьких, що сприяють та допомагають на деякий час відволіктися від сумного сьогодення та насолодитися позитивною атмосферою.

Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі читального залу ЦБ  Майя Шегда і краєзнавчого відділу ЦБ Оксана Одокій.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top