Майстер-клас “Мудра сова”

23 березня  важливий день для всіх українських  бібліотек. Адже саме сьогодні розпочинається найбільше книжкове свято року Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який триватиме до 1 квітня! Впродовж цього тижня на вас, дорогі наші читачі, чекатиме чимало книжкових подій, літературних зустрічей і знайомств. Ми, бібліотекарки бібліотеки-філії № 3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради також ретельно готувалися до свята дитячого читання, добираючи для всіх охочих цікаві книжки, які підтримають вас в часі війни і навчать бути сміливими, справедливими, щирими та відкритими. А крім цього організували для вас цікаве дозвілля в бібліотеці. Тож саме в перший день Всеукраїнського тижня дитячого читання, 23 березня, ми  підготували та провели майстер-клас “Мудра Сова”, на якому виготовили симпатичних і мудрих сов із паперу.

 Чому ж здавна нічна птаха сова вважається символом мудрості? У давньогрецькій міфології сова була атрибутом богині мудрості Афіни; символом мудрості і пізнання сова стала тoму, що її природна поведінка нагадувала спосіб життя філософів, які прагнули до усамітнення, а здатність сови бачити та чути в темряві зробили її ще й символом проникливості.

Для роботи нам, як завжди, знадобиться трохи інструментів: папір, ножиці, клей, дерев’яні палички (як для морозива), гарний настрій і політ фантазії. Трохи почаклували над паперовими заготовками і отримали чудові вироби, що можуть стати прикрасою склянки з олівцями, закладкою для книг, декоративним елементом у вашому інтер’єрі. Головне, поселіть вашу сову десь поблизу полиці з книжками, щоб вона нагадувала вам, що потрібно читати цікаву книжку щодня і вчасно повертати її до бібліотеки:)

Як бачите, наші сови вийшли різними, бо хто сказав, що мудрі не можуть бути ошатними, яскравими чи дивакуватими? 

Відповідальна за проведення: Тетяна Даниляк

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top