Майстер-клас “Паперові чудеса”

10.07.2018р. о 13:00  в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в.) МЦБС Івано-Франківської міської ради в рамках проекту “Літо+”відбувся майстер-клас з виготовлення квітки білого латаття в техніці оригамі.

Водяна лілія, кувшинка, німфея, одолень-трава, русалин цвіт – ось далеко не повний перелік народних назв латаття білого. Єдина рослина, яка мільйони років без будь-яких морфологічних змін існує у природі.

Росте у стоячих водоймах та у водоймах з повільною течією. Квіти цієї дивовижної представниці флори України на ніч ховаються у воду, але тільки-но зійде сонце вони спливають на поверхню у вигляді великих овальних бутонів, які через деякий час розкриваються.
Латаття біле – справжня окраса кожної водойми. Ця рослина володіє лікувальною, косметичною та магічною силою. В багатьох країнах окремі види водяної лілії занесено до Червоної книги.

Про біле латаття складено багато легенд, переказів, казок, з деякими з них бібліотекарка познайомила дітей.

Діти послухали розповідь і переглянули фільм про цю давню і прекрасну квітку та взялися до роботи. Минуло небагато часу як у дитячих руках “розцвіла”водяна лілія. Втомлені копіткою працею, але веселі та задоволені своєю роботою, діти понесли квіти-саморобки додому.
Час проведений в бібліотеці запам’ятається дітям бо поєднано прекрасне і корисне.

Відповідальні за захід Бабій О.С. та Крулів Р.Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top