Майстер-клас “Перші весняні квіти”

Хоч він і “лютий”- то дарма-
Він все одно хороший, друзі:
У нім кінчається зима
І квітнуть котики у лузі.
Вже промінь сонечка ясний
Всміхається з високості.
Ми в лютому ждемо весни-
От-от вона прибуде в гості.

М.Познанська

На зміну січню поспішає мінливий і дивний лютий – останній місяць зими і найкоротший місяць року. Зима ще не хоче покидати землю, та все ж лютневі сніги весною пахнуть. Сонце вище і вище, світить яскравіше, пригріває дужче.  Прокидаються перші ніжні біленькі проліски і туга тане, розчиняється і приходить щастя мить. Первоцвіти боязко вибиваються з-під снігу, знаменуючи кінець зими, і мабуть жодна інша квітка не вражає і не тішить настільки сильно, як ці непоказні, зворушливі, але такі “сміливі” білі дзвіночки.

03 лютого 2023 року бібліотекарки бібліотеки-філії №3  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради дарували щастя, створюючи перші весняні квіточки на майстер-класі “Перші весняні квіти”.

Паперові квіти – це завжди красиво, а ще легко і весело. Це прекрасний подарунок для мами, бабусі та чудовий весняний декор. Під час нашого майстер-класу діти дізналися чимало цікавого про первоцвіти, адже існує немаленька кількість їх видів і сортів. Первоцвіти розпускають свої бутони ранньою весною, коли навколо ще лежить сніг. До квітів, що дарують нам весняний настрій, відносять: підсніжники, проліски, крокуси (шафрани), ряст, рябець шаховий,  нарцис вузьколистий, морозник , білоцвіт весняний, сон-трава, примули та інші. З книг та журналів нашої бібліотеки діти ознайомились з фото та описом весняних квітів, і всі погодилися, що первоцвіти прекрасні, але тільки в природі, адже зірвані квіти «живуть» лише кілька днів. З вини людей, їх на землі з кожним роком стає все менше і менше, тому вкрай необхідно щосили берегти нашу квіткову казку. Ну що ж, набуті знання ми застосували на нашому майстер-класі і створили прегарні проліски. Для цього потрібно зовсім мало матеріалів, всього лише папір зеленого та білого кольорів (чудово підійде папір для квілінгу), клей та ножиці, а тоді кілька рухів в техніці орігамі і весняна квіточка готова. Змайстрували ми багатенько таких квіточок, щоб вистачило для об’ємного букетика. Дивовижно красиві весняні квіти помандрували дарувати радість та щастя!

Відповідальна за проведення Даниляк Тетяна.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top