Майстер-клас “Смаколики у спеку”

Усі чекають на канікули, щоб відпочити і не квапитися, щоб жодних вам уроків, домашніх завдань і контрольних. Натомість воля! Ліси і парки, сади й поля, річки й озера, величні гори та розлогі полонини з неймовірними краєвидами й пахощами. Це ж яке привілля: хочеш – спиш, хочеш – на вулиці гуляєш, хочеш у гамаку з книжкою, хочеш на річку з книжкою, а хочеш – до саду з книжкою, а хочеш – до парку за морозивом та розвагами. У літа безліч доріг… І кожна з них по-своєму чарівна й захоплююча. Тож вирушаймо назустріч пригодам та новим відкриттям. Вирушаймо в літо! А бібліотекарі допоможуть у ваших мандрах, адже усе чудове, а часом фантастичне розпочинається з рідного міста, села, вулиці, двору.  

5 червня 2022 року працівники бібліотеки-філії № 3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради влаштували для дітей незвичайний майстер-клас “Смаколики у спеку”, який відбувся у парку культури та відпочинку імені Т.Г.Шевченка. Ми обрали дуже легку, але таку цікаву і апетитну саморобку з паперу. Що люблять діти і дорослі? Що так хочеться з’їсти в літню спеку? Звичайно, морозиво! І його можна зробити своїми руками з кольорового паперу. Головне не з’їсти, адже вийде так апетитно. Спочатку зробимо “вафельний ріжок”.  Для цього намалюємо лінії вздовж і впоперек. Вийде аркуш в клітинку. Зовсім як хрустка вафля! А далі все просто: ножиці, клей, фломастери, власна фантазія і до творчості готові. Вирізаємо кульки морозива, склеюємо, малюємо цяточки, рисочки, кружальця і милуємося творіннями своїх рук. Найкраще в світі морозиво з паперу готове. У кожної дитини вийшло своє авторське солодке диво, з’їсти яке неможливо (звісно, можна спробувати) та милуватися можна нескінченно.

Нехай кожен день літа дарує кожнісінькій дитині у цей складний для України час багато радісних пережиттів, яскравих вражень, днів сонячних і дощових, звичайних і святкових, смачнезного морозива та втіхи для очей від усієї краси літа, яка нас оточує!

Відповідальні: Озарко М., Даниляк Т.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top