“Станьмо на захист природи”

Ми живемо на планеті Земля. Вона – наш спільний дім, гарний, щедрий, багатий.
Земля породжує джерельця, стрімкі потоки, трави, дерева. У наш час людство переживає надзвичайно важливий період  своєї історії – період небаченого досі, загрозливого для існування цивілізації. Сьогодні ми все частіше чуємо слова «екологія», »забруднення навколишнього середовища», »забруднення довкілля». Нерозумні дії людей на планеті Земля  у найближчий час можуть повернутися великим нещастям, бідами усього людства.

Також До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці філії №10 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 05.06.2022 року був проведений екобібліофорсаж “Станьмо на захист природи”, а організована книжкова викладка “Я і природа”.

На книжковій викладці були преставлені книги з природи та екології, в яких читач може знайти багато цікавих фактів. Дана виставка – це нагадування нам про те, що природа забруднюється, піддається руйнуванню, знищується. У долі природи – наша доля, і ми повинні зробити усе для того, щоб допомогти рідній природі, тим самим зможемо продовжити життя наступних поколінь. Задумуючись над екологічними проблемами світу, перш за все потрібно дбати про чистоту тієї території на якій  проживаємо.
Людина виділяється від природи своїм розумом, щирим серцем. Тож збережемо кожне гніздечко, не дозволяймо вбивати птахів, тварин, не винищуймо рибу.

Інколи чуєш: »Людина – цар природи». Але хто поставив людину над природою? Хто така людина без природи? Уявити собі неможливо. Без повітря, води, співу птахів, шелесту листя. Усе це нам щедро дає природа, а замість цього просить тільки бережливого ставлення до неї. Станьмо розумними господарями на своїй землі і давайте будемо пам ‘ятати, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція може призвести до екологічної катастрофи.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top