Екологічний мікс “Екологічні наслідки воєнних дій”

#Бібліотека_у_ дворах

15 грудня 1972 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня – Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища  Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Його мета: привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслити гостру необхідність в зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

5.06.2022 р. працівники бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках проекту «Бібліотека в дворах» на літньому майданчику провели екологічний мікс «Екологічні наслідки воєнних дій». 

Під час заходу бібліотекарки розповіли дітям , яке значення для людства має чиста планета і як зберегти навколишнє середовище, познайомили з правилами поведінки на природі. Зупинились на загрозливій екологічній ситуації в Україні. Адже російська збройна агресія в Україні призводить до серйозних екологічних наслідків — це забруднення підземних вод, водойм, підтоплення площ і просідання грунту, забруднення атмосферного повітря, виведення з ладу значних масивів ріллі, знищення і псування об’єктів природно-заповідного фонду, лісові пожежі та ін.

Юні читачі брали активну участь в обговоренні екологічних проблем: розповідали про свій особистий вклад в охорону природи, відгадували цікаві загадки про природні явища, тварин та рослини.

Працівники бібліотеки підготували підбірку літератури по даній темі і запропонували присутнім з ними познайомитись. Діти з великою цікавістю розглядали книги і обіцяли записатись і відвідувати бібліотеку під час літніх канікул.

Для більш детального ознайомлення з наслідками воєнних дій на екологію ми створили відеопрезентацію «Злочин проти довкілля».

Ніхто не знає, коли точно закінчиться ця моторошна війна, але сьогодні кожен українець свято переконаний у тому, що закінчиться вона перемогою України. І окупанти мають заплатити за всі скоєні ними злочини та відшкодувати всі збитки, нанесені Україні.

Відповідальні працівники бібліотеки – філії №6  

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top