Літературний пікнік “Літнє сонце на книжковій сторінці”

Повірте мені, немає нічого небезпечнішого, як сидіти сиднем у чотирьох стінах… Незчуєтеся, як дурні думки обсядуть вам голову

«Країна Мумі-тролів»

4 червня 2022 року бібліотекарі бібліотеці-філії № 3 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради запросили юних читачів на літературний пікнік.

Мальовничий парк навколо нашої книгозбірні з соковитою травою на доглянутих газонах сприяє пікніковому настрою і кличе заховатися від червневої спеки у прохолодній тіні крислатих дерев.

Окрім співу пташок та леготу літнього вітерця, наші книжкові посиденьки супроводжують чудові книги з літнім настроєм. Їм випала несподівана нагода залишити бібліотечні полиці, тож вони ніжились собі  на літньому сонечку та вабили читачів яскравими обкладинками та інтригуючими назвами. 

 

Серед книг, які ми обрали, – “Зося з вулиці Котячої на відпочинку” – один із 9 творів відомої книжкової серії “Зося з вулиці Котячої” польської письменниці Агнєшки Тишки. Цього разу Зося залишає вулицю Котячу і вирушає у дитячий табір. Читання про кумедні пригоди дівчинки Зосі та її родини – дуже цікаве заняття для літніх канікул.

“Мій друг Персі, Бофало Біл і я” – повість справжнього знавця психології підлітків шведського письменника Ульфа Старка про канікули хлопчика Ульфа, які він провів із своїм найкращим другом у дідуся і бабусі поблизу моря. Цього незабутнього літа вони втілюють потаємні мрії, спілкуються з нестерпним Ульфовим дідусем і дізнаються про таємничого Бофало Біла. А Ульф навіть пізнає нещасливе кохання. Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва включив твір до рекомендованих читацьких списків для дітей і підлітків.

«Дике літо в Криму» – гостросюжетна повість Зірки Мензатюк про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками. Оселившись у наметі на дикому березі моря, допитлива п’ятикласниця зіткнеться з несподіваними небезпеками й загадками, втраплятиме у моторошні пастки. Та найбільшою таємницею стане коштовний срібний пояс, схований 1944 року, коли татар депортували з рідного Криму. 

Луї Стовелл “Дракон у бібліотеці”. Дівчинка Кіт обожнює гасати надворі, лазити по деревах, а  от читати вона не любить зовсім. Але все змінюється тоді, коли вона потрапляє до незвичайної бібліотеки. Це захоплива історія, яка допомагає зрозуміти, що читання – це не нуднятина, а справжня пригода і магія, що кожна історія жива і десь там, зовсім поруч, але незримо для нас, втілюється у життя.

Ну, звісно ж, пікнік без частування – ніякий не пікнік. Тому прохолодні напої та ласощі виявились для наших читачів не менш доречними, ніж цікаві книжки:)

Відповідальні за проведення всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top