Майстер-клас “Хижі смугастики”

Тигр ричить, Ричить тигриця – Пролетіла низько птиця Фур-р-р…

 І смугасті тигренята Шкірять гострі зубенята: Гир-р-р!

     8 серпня 2022 року в рамках проєкту #бібліотека_в_дворах бібліотекарі бібліотеки-філії №3 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради влаштували неабиякий “хижацький майстер-клас”.


Що ми уявляємо, почувши слово “хижак”? Страшні зуби, гострі пазурі, жахливе ревіння? У міжнародний день котів бібліотекарі не лише виробляли тигреня, але й згадували всіх тигрових родичів.

А їх багацько! Наші домашні муркотливі котики мають знаменитих родичів: грізних левів, леопардів, тигрів, пум та гепардів – всі вони гострозорі волелюбні
мисливці. А тигр – найбільша з усіх великих кішок. Вага тигра близько 360 кг. Їхній рев чути аж на 3 км, а розганятися можуть до 65 км/год. Тигри чудово плавають, та на відміну від більшості котячих, люблять хлюпатися у воді. Смуги тигра, як і відбитки людських пальців унікальні. Візерунок зі смуг не тільки на шерсті, а й на шкірі. Якщо тигра поголити, то нове хутро відросте точнісінько з таким самим візерунком. Слід пам’ятати, що дикі тварини аж ніяк не домашні пухнастики, не потрібно заводити їх удома.


Натомість можна завести милого паперового тигрика, якого ми створили на нашому майстер-класі, а діти безстрашно повторили. Всього лише кольоровий папір, клей, ножиці, фломастери і ось наш хижачок-малючок готовий. До того ж у кожного різний та унікальний, адже смугасті візерунки такі усілякі. Смугастики завершені, можна влаштовувати “хижацьку вечірку”.

Відповідальна за проведення Даниляк Т.В.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top