“Маленька книжка про любов”: сімейне різдвяне читання

13 грудня 2022 року бібліотекарки центральної бібліотеки для дітей Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували відеопрезентацію сімейне різдвяне читання “Маленька книжка про любов”.

Що читати на Різдво? Книжка Ульфа Старка «Маленька книжка про любов» може на декілька днів об’єднати родину. Це надзвичайно серйозна, але й надзвичайно світла та сповнена любові повість.

Ульф Старк не любить простих книжок. У текстах мають бути почуття, які ми знаємо в житті, радісні чи сумні. Мають бути роздуми, тривоги, страх і невпевненість, але також надія на краще, віра в майбутнє. Про це письменник говорив у різних інтерв’ю, і про це він говорить своїми текстами.

«Маленька книжка про любов» – історія про дуже серйозні речі: війну, тугу за батьком, нужду, несправедливість і про не менш важливе перше кохання. Є в цій книжці й бійка, і любовні листи, і прогулянки з другом, і підтримка дорослих. Є в ній, зрештою, і щасливий кінець.

Історія розгортається напередодні Різдва в часи Другої світової війни. До теми війни Ульф Старк звернувся не випадково, його тривожила ситуація, коли через медіа війни і катастрофи підступали до дітей дуже близько, але позбавляли емоційного переживання. Він прагнув також допомогти шведським дітям зрозуміти дітей-біженців із Сирії, які на власному досвіді пізнали, що таке війна.

Сьогодні наші українські діти на власному досвіді пізнали, що таке війна. Але книжка подарує їм і світлі почуття: надасть віру в людей, вселить надію на майбутнє, покаже шляхетних дорослих, від яких молоді читачі перейматимуть естафету гідності.

Книжка Ульфа Старка «Маленька книжка про любов» – цілковито різдвяна оповідка для сімейного читання, яка огорне теплом кожного члена родини.

Відповідальна Томілова Л.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top