«Маленьким громадянам- великі права»

Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України, як правової держави, виховання у громадян поваги до закону і  прав людини, Указом Президента України започатковано проведення Всеукраїнського тижня права.

Щороку,  в рамках Тижня права, бібліотекарями МЦБС проводяться різноманітні  заходи, спрямовані на розповсюдження правових знань серед дітей та підлітків.

10 грудня 2019 р. в  бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася правова п’ятихвилинка «Маленьким громадянам- великі права».

Будь-яка дитина з самого юного віку опиняється в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’яки.  Бібліотекарі підготували цікаві факти з історії права, що засвідчували, як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна дитина – унікальна і потребує захисту. Було розглянуто «Конвенцію прав дитини», адже діти – це майбутнє кожної країни, тому їхні права оберігаються найретельніше. Проте, в своїй розповіді бібліотекарі наголосили, що усі діти мають не лише права, а й обов’язки –стосовно себе самих, родини, школи, суспільства. Діти переглянули викладку літератури «Правила і закони у твоєму житті».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top