Мистецький вернісаж “Дивосвіт створений пензликом”

Цього року 11 жовтня в Україні відзначали Всеукраїнський  день художника, який щорічно святкують у другу неділю жовтня. З цієї нагоди  на абонементі центральної міської бібліотеки (вул. Короля Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС  Департаменту культури міської ради кожного року організовуються мистецькі вернісажі. Вже стало доброю традицією презентувати в бібліотеці творчий доробок обдарованих особистостей та сприяти  реалізації креативних задумів талановитих краян, а також популяризувати їхню творчість. Найбільше звертається увага на молоді імена, котрі потребують заслуженої підтримки на початку свого творчого шляху. Цього разу, бібліотекарі запропонували  присутнім для перегляду картини талановитих мешканок Будиночка для молодих людей з інвалідністю “Оселя Віри , Надії, Любові “ (що знаходиться в Обертині) – Уляни Белей та Люби Оробець. Саме їхні роботи презентуються в бібліотеці з 8-го жовтня до кінця місяця і об’єднані  в мистецький вернісаж “Дивосвіт створений пензликом”. Певна річ, що в бібліотеці представлена тільки невелика частинка робіт цих молодих художниць ( для ознайомлення), більше робіт можна побачити і придбати на сайті БО “Українська Благодійницька Мережа” – “Доброчинні аукціони”.

Презентуючи  роботи Уляни Белей та Люби Оробець,  бібліотекар підкреслила, що хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами. Радість, яку дають нам ці картини – це радість участі разом з молодими художницями в тому процесі пізнання світу, який вони бачать і який ми пізнаємо разом з ними. Переглядаючи мистецькі твори дівчат, акцентуємо, що кожній їхній роботі притаманний свій неповторний “стан душі”, які різняться не тільки за тематикою, а й за манерою. І Люба, і Уляна  з легкістю беруться за втілення нових ідей. Наприклад, в Уляни з’явилася пейзажна робота “Норвегія”, в якій відчувається філософський підтекст.

В  картинах  молодих художниць Уляни Белей та  Люби Оробець, кожен відвідувач бібліотеки зможе знайти щось своє й побачити саме те, що хотів побачити – “внутрішню суть автора картини”.
Також на виставці представлена робота Уляни Белей “Бузок”, яку придбала на  “Доброчинні аукціони” волонтерка і  активістка заходів на абонементі ЦБ Зоря Рей і подарувала бібліотеці.

 Не обійшли увагою в цей день і  творчих талановитих користувачів бібліотеки, які дарують нам свої роботи, а саме: учасника АТО і ООС – Ярослава Туріва (низький уклін йому за наше мирне життя), представниць творчої молоді – Віталіни Майданської та Надії Щерби (роботи яких прикрашали не один масовий захід і були візитівкою до проведення різних бібліотечних дійств, а також і цю експозицію поповнили їхні нові роботи). Кожний відвідувач бібліотеки мав можливість заглибитися у світ образотворчого мистецтва, ознайомившись із картинами, які подарували  бібліотеці користувачі та які представлені у приміщенні абонементу ЦБ.  
Бажаємо авторам нових ідей, творчих задумів і здобутків. Та найбільше цього бажаємо Любі та Уляні, бо саме такі, на перший погляд, прості твори мистецтва мотивують до прекрасного, спонукають замислитися над сутністю буття, заряджають позитивними емоціями та незабутніми враженнями!

Для ознайомлення з картинами Уляни Белей та  Люби Оробець запрошуємо до бібліотеки, а також відвідати сайт “Доброчинні аукціони” БО “Українська Благодійницька Мережа”.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів. 

Відповідальні: завідувачка відділом обслуговування ЦБ – Кирста О.М., та волонтер  БО “Українська Благодійницька Мережа” –  Віта Лотоцька.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top