Мистецький урок “Денис Січинський та Івано-Франківськ”

6 жовтня о 13 год. в бібліотеці-філії № 7 відбувся мистецький урок “Денис Січинський та Івано-Франківськ“ присвячений 150 – річчю з дня народження Д.В.Січинського.

В історії української культури Денис Січинський займає особливе місце як композитор, педагог, диригент, фольклорист, музичний критик, організатор мистецького життя Галичини кінця ХІХ – початку ХХ століття. Життя і творчість Січинського тісно пов”язані зі Станіславом,де він провів останні десять років свого життя, де створив найкращі твори.

Денис Січинський був організатором на Прикарпатті численних хорових колективів,організував у Галичині першу українську дитячу музичну школу,з якої починаються витоки Івано-Франківського музичного училища.

На заході, присвяченому 150 -річчю Д. Січинського, були присутні учні 9-А класу ЗОШ № 13 та користувачі бібліотеки. Бібліотекар Атаманчук М.І. ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом видатного митця,розповіла про його зв”язок з нашим містом.

Бібліотекар Федишин В.В. зробила перегляд книг і статей про діяльність Д.Січинського. Також з великою цікавістю прослухали присутні задушевну музику композитора,його пісні “ Чом,чом, земле моя”. “Січ в поході”, “ Не пора,не пора”. До уваги користувачів бібліотекарі запропонували викладку літератури “Живе душа його в музиці”.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар І категорії Атаманчук М. І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top