Миті яскравого життя “Хотіла б я піснею стати” (150 років від дня народження Лесі Українки)

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років з дня народження видатної української поетеси, культурної та громадської діячки Лесі Українки. До цієї визначної дати працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради підготували миті яскравого життя “Хотіла б я піснею стати”.Феномен непересічного таланту Лесі Українки був визнаний ще за життя поетеси. Свого часу Леся Українка стояла в авангарді української інтелігенції, та українського народу загалом, була членкинею та активною діячкою численних громадських прогресивних організацій. Незважаючи на те, що її творчий та життєвий шлях був передчасно перерваний тяжкою та тривалою хворобою коли поетесі було тільки 42 роки, вона залишила вагомий внесок в українській культурі та справедливо вважається однією із найбільш знакових постатей української літератури.
Хоча кожен ще зі шкільних часів знайомий із життєписом та творчістю Лесі Українки, а 150-та річниця із дня її народження – вдала можливість оновити та розширити свої знання про цю видатну жінку, побачити відлуння її творчої та громадської діяльності в сучасному культурному просторі України. 

Працівники бібліотеки-філії №3 підготували виставку присвячену Лесі Українці, завдяки якій читачі мали змогу ознайомитися з художніми творами письменниці, а також з літературознавчою та критичною літературою, що аналізує її творчу спадщину. Також бібліотекарі підготували відеопрезентацію, яку зможе переглянути кожен охочий. А впродовж  лютого у бібліотеці відбувалися Лесині читання.

Відповідальні: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top