Мовний калейдоскоп “Слово до слова складається мова”

    День української писемності та мови – це щорічне свято в нашій державі. У цей день ми вшановуємо прекрасну, милозвучну та неповторну українську мову. Кожного року свято припадало на 9 листопада, разом із відзначенням Дня пам’яті Преподобного Нестора Літописця. Він написав літопис “Повість минулих літ”, а також був ченцем Києво-Печерського монастиря. Нестора вважають послідовником Кирила та Мефодія, які створили слов’янську писемність. З 1 вересня 2023 року Українська Греко-католицька та Православна церкви перейшли на новий календар, відповідно і День української писемності та мови перенесено з 9 листопада на 27 жовтня.

З нагоди свята  27.10.2023 року у бібліотеці-філії №12 (с.Микитинці)  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської  ради завідувачка бібліотеки Гунчак Тетяна провела мовний калейдоскоп «Слово до слова складається мова».  Під час якого діти продемонстрували власні знання та вміння: читали вірші про мову, пригадували прислів’я та приказки про мову, відгадували загадки, брали участь у мовній вікторині. Це дало їм змогу відчути себе частинкою великого народу, який володіє найбільшим скарбом – мовою. Адже як  море починається з річки, так українське слово – з писемності. Мова, писемність, освіта – це ті цеглинки з яких складається наша ідентичність. За нинішньої агресії Росії проти України – українська мова посідає надзвичайно важливе місце, і ми як ніхто, розуміємо, що без української мови не може бути України.  Українська мова – це мова свободи й волі, могутня зброя у боротьбі за нашу незалежність і Перемогу!

     Також  для учасників заходу та всіх любителів книги у бібліотеці розгорнута книжкова виставка: «Мова кожного народу – жива схованка його духу». На виставці представлені книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top