Пост подяки “ТОВ “Видавничий дім “Простір” – простір, який дбає про поповнення бібліотек українською книгою”.

В ці осінні дні Абонемент Центральної міської бібліотеки Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради отримав ще один чудовий подарунок – книги від  ТОВ “Видавничий дім “Простір” (директорка – Нужна Олена Василівна), надіслані Новою Поштою  для поповнення бібліотечного фонду. Книга –  найкращий подарунок бібліотеці і її користувачам, а коли це  не одна, а  цілих 8 книг, то і радість від подарунку збільшується в 8 разів. Та як не радіти, коли, відкривши посилку бачиш унікальну книгу: “Академічна традиція українського зарубіжжя: історія і сучасність”.

У збірнику на пошану  80-річного ювілею визначного організатора української науки, президента УВАН у США професора Альберта Кіпи опубліковано матеріали про життєвий і науковий шлях вченого-літературознавця, його громадську діяльність. У другій частині  книжки надруковано студії науковців переважно материкової України і джерельні матеріали з архіву ім. Д. Антоновича УВАН і США, що висвітлюють біографії й наукову діяльність видатних  гуманітаріїв Академії, більшість з яких у різний час були її президентами: Дмитра Дорошенка,  Дмитра Чижевського,Олександра Оглоблина, Юрія Шевельова, Омеляна Пріцака, Марка Антоновича та інших. Книга буде надзвичайно цікавою для науковців, літературознавців та всіх, хто хоче більше дізнатись про вчених і історію Всеукраїнської академії наук. А для любителів творчості Ксенії Заставської – одеської поетеси, письменниці, журналістки і сценаристки, чиї сценарії   в світі збирають дуже  високі нагороди, авторки сценарію фільму “Щедрик” і книги  “ Щедрик. Мої спогади”, видавництво приготувало чудовий подарунок: дві книги авторки : “Vето на щастя” та “Талісман кохання”. Також  цікавою для користувачів буде і книга відомої естонської письменниці, кінорежисерки, журналістки та дослідниці історичних подій Імбі Паю. видання побачило світ за сприяння та доброї волі Ксенії Заставської. Фантастично багатий, але неоцінений  і повною мірою для нас невідомий спадок української науки представлений книжкою Василя Шендеровського “Нехай не гасне світ науки”. Видання містить 30 нарисів про талановитих, але маловідомих  вчених – представників природничих та гуманітарних наук, життя і діяльність яких пов’язані  з Україною. У книзі  також подано матеріали виставки “трагічні скрижалі української науки, які розповідають про науковців розстріляних або замучених у концентраційних таборах, а також про тих, хто змушений був поневірятись по світах. Не залишиться поза увагою користувачів бібліотеки і публіцистичне видання Рональда Лоуренса Берна “ Становлення американця”, в якому подана біографія винахідника Володимира Джуса.  Цікавою для допитливого читача   буде і книга “Кавбуз здоров’яга – скарбниця здоров’я, краси і довголіття” про вагому роль Кавбуза,  як однієї з перших рослин, одержаних за сучасною молекулярно-генетичною біотехнологією. 

Ми щиро  вдячні “ТОВ Видавничий дім “Простір” і її директорці Нужній Олені Василівні за подаровані книги, за внесок у формування фонду бібліотеки. Така увага радує, надихає і читачів, і працівників книгозбірні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top