Мовні забавлянки “Найдзвінкіше слово рідне”

“Мова – це віконця, через які людина
бачить світ”

(В.Сухомлинський)

Рідна мова! У кожного народу вона своя, особлива, найдорожча в цілому світі. Вона починається з колиски та з маминої пісні. Під спів колискової виростали поети і композитори, хлібороби і захисники рідної землі, космонавти, вчені і просто мудрі люди. Її багатство і красу, витонченість і мелодійність визнано світом.

І сьогодні, 18.02.2020р., напередодні Дня рідної мови, в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід “Найдзвінкіше слово рідне”. Завідувачка бібліотеки коротенько розповіла дітям про минуле і сучасне української мови, познайомила дітей з творами сучасних українських письменників, які пишуть для дітей і про дітей.

Хлопчики і дівчатка змагалися в мовних конкурсах: розказували вірші, приказки та прислів’я, знаходили в тексті зайві слова, виправляли помилки, читали гуморески, відгадували загадки, грали цікаві ігри.

Дітки показали свою кмітливість, винахідливість та знання мови. Забавлянки пройшли цікаво та весело. Позитивний настрій, гордість та радість за веселкову та барвінкову рідну мову, дітям запам’ятається на довго.
Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top