Мовознавча візитівка “То перлини слова із прадавніх літ”

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова – барвистий килим самоцвітів, який не одне тисячоліття ткали наші пращури. Це криниця духовності і моралі, джерело українського менталітету, в якому відображається доброта, душевність, щирість нашого народу.

Покоління за поколінням проходять одне за одним, але результат життя кожного з поколінь зберігається в мові – у спадщину нащадкам. Коли зникає мова – народу більше нема. Поки мова на устах народу, до того часу живий і народ. Відберіть у народу все – він усе може повернути, але відберіть мову, і він ніколи більше не створить її. Ми, українці – щасливі, бо маємо свою державу – Україну і свою українську мову. Наша мова – одна з найрозвиненіших мов у світі. Вона барвиста, співуча і лагідна, тому кожен із нас і всі ми гуртом маємо плекати і берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.

Щорічно, 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія, в Україні відзначається День української писемності і мови. Традиційно, до цієї дати працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували мовознавчу візитівку “То перлини слова із прадавніх літ”, на якій були представлені книги мовознавчого характеру для всіх категорій користувачів. А саме: книги Д. Павличка “Рідна мова”, “Наша мова – солов’їна”, “Світ дитячих запитань”, а література О. Коритченкової познайомить маленьких чомучок з веселими лічилочками, віршиками, мовними загадками та казками, приказками та прислів’ями про мову та рідний край. Книги І. Січовика “Словограй” та “Мовограй” відкриють дітям двері у цікавий світ рідної мови та залучать їх до творчості. В цих книгах маленькі користувачі можуть знайти для себе хитромудрі запитання, ребуси, загадки, шаради, мовні кросворди, анаграми, мовознавчі ігри. Для користувачів середнього та старшого віку бібліотекарі  підготували такі книги, як: “Цікавинки української мови”, “Український правопис”, “Мовостилістичні поради”. На мовознавчій візитівці користувачі можуть знайти і словник вишуканої української мови, і книги енциклопедичного характеру. Книги, які навчать дітей поважати та любити Україну та рідний край, дадуть відповіді на безліч запитань, а батькам допоможуть виховати свою дитину доброю, грамотною та справжнім патріотом своєї країни. Захід дасть можливість перевірити свої знання з української мови, свою пам’ять, увагу та спостережливість. Його головною метою є виховання поваги до рідного слова, до мовних скарбів нашого народу. Тож ласкаво просимо, після закінчення карантину, приходьте до нашої бібліотеки та ознайомлюйтесь з цими чудовими перлинами українського слова.

Відповідальна за захід – Поприч С.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top