Мовознавчий вернісаж “Рідна мова – давня і дорога”

Мова — це оберіг людини та нації. Створена на світанку людської історії мова розвивається, живе в народі. Це безцінний скарб, який треба берегти і примножувати. Життя мови залежить від народу, який несе у своїй душі й культурі, у своїх звичаях, традиціях, піснях. Рідна мова — це батьківська мова, мова народу, мова серця.

5.11.2022р в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було проведено мовознавчий вернісаж «Рідна мова – давня і дорога» (до Дня української писемності та мови).

Наша мова-одна з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Для українського народу мова завжди була одним з найцінніших скарбів. В умовах численних окупацій іноземними загарбниками, зберегти мову означало зберегти націю, зберегти нашу українську самобутність. Українська мова пройшла тернистий шлях становлення й розвитку.  Незважаючи ні на які утиски й заборони, наша мова зуміла вистояти й далі розвиватися завдяки багатьом сподвижникам і патріотам різних поколінь.

Наш захід проведений за участі юних та талановитих читачів нашої бібліотеки, де вони відобразили непростий шлях становлення нашої мови від давніх часів до сьогодення. Українська мова — це безмежний океан. Вона мелодійна – як мова солов’їна. Наша мова прекрасна, барвиста, наче дощова веселка.

На зустріч були запрошені керівники Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, колеги бібліотекарі нашої системи й  користувачі нашої бібліотеки.

На завершення заходу бібліотекарі подякували учасникам свята та всім присутнім гостям за теплі, щирі слова  та підтримку.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top