Музичне рандеву з композитором “Симфонія душі Дениса Січинського”


2 жовтня о 13:00 в бібліотеці-філії №5 (вул.Галицька, 100) проведено музичне рандеву з композитором “Симфонія душі Дениса Січинського” (з нагоди 150-річчя від дня народження) для учнів-читачів 7-8 кл. та керівників дитячого читання.

Відвідувачі відчули трагічну мелодію нелегкої долі видатного митця. Не покладаючи рук він творив неповторні мелодії. Його пісні летіли між людей і отримували життя завдяки численним хорам, створеним за сприяння Д.Січинського, розширеної мережі товариства “Боян” та видатних співаків: С.Крушельницької, О.Мишуги, І.Маланюка, М. Голинськи та ін. Читачі бібліотеки прослухали пісні “Чом, чом, чом, земле моя”, “Не пора”, “Як почуєш вночі”, кантату “Дніпро реве”, за яку в 1892р. Д. Січинський отримав першу премію конкурсу на кращий твір західно-українських композиторів. В 1902р. Січинський, вклавши всі свої кошти, заснував першу на Прикарпатті музичну школу, яка на сьогодні стала музичним училищем ім. Д. Січинського, саме в приміщенні навчального закладу створено музей видатного композитора.

Для відвідувачів бібліотеки було проведено віртуальну мандрівку по музею, вони ознайомилися з історією його створення. На завершення бібліотекар розповіла історію встановлення оригінального пам’ятника на могилі композитора в меморіальному сквері м.Івано-Франківська, який за словами автора М.Зорія повинен бути більш монументальним та передавати мелодію композитора від легкого подиху вітру.

Відповідальна Козак-Дидич М. В.

 

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top