“Міжнародний День миру в немирний час”

Хай буде мир віднині і довіку!

Хай буде мир й замовкнуть війни злі.

І сльози щастя на своїх обличчях

Відчують всміхнені усюди матері…

Генеральна Асамблея ООН ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний День Миру буде щорічно відзначатися 21 вересня як “день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства”, запропонувавши всім державам і народам дотримуватися припинення воєнних дій протягом цього дня. День миру покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.

FotorCreated.png

Генеральна Асамблея закликала всіх держав-членів ООН, регіональні і неурядові організації й окремих людей відповідним чином відзначати День, у тому числі шляхом освіти й інформування громадськості…

У наш час, коли на Сході України лунають постріли та проливається людська кров, це свято стає особливо актуальним.

17 вересня 2015 р. о 13:30 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) відбувся актуальний репортаж “Міжнародний День миру в немирний час”. Кожного дня на перших шпальтах періодичних видань публікуються фронтові репортажі, вісті з АТО, які й спонукали бібліотекарів відгукнутися власним актуальним репортажем. Вражаючі факти, болючі спогади учасників АТО, шокуючі розповіді, психологічні поради – усе це та багато іншого користувачі могли дізнатися зі сторінок книг та журнально-газетних статей:

  • Вауліна О. Гібридна війна перейшла в стадію “сполучених посудин” / О. Вауліна // Голос України. – 2015. – 8 верес. (№165). – С. 9. 
  • Війна і втома // Волонтерський вісник. – 2015. – 5 трав. (№ 5). – С.1. 
  • Заради миру на Землі [гра-тренінг] // Позакласний час. – 2014. – №8. – С.32-33. 
  • Міжнародний день миру// Позакласний час. – 2014. – №8. – С.31. 
  • Овчаренко Е. Театр Франка – посол миру / Е. Овчаренко // Слово Просвіти. – 2015. – 10-16 верес. (№36). – С. 15.
  •  Положій Є. Іловайськ. Розповіді про справжніх людей. – Х.: Фоліо, 2015. – 377 с. 
  • Як спілкуватися з близькими, які побували в зоні АТО [поради] // Волонтерський вісник. – 2015. – 5трав. (№ 5). – С. 2.

 Матеріали до репортажу готувала бібліотекар І категорії читального залу ЦБ І. Казакова. На захід завітала журналістка з телерадіокомпанії “Вежа”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top