“Найкращий подарунок – книга!”

14 лютого – не тільки свято закоханих. Це ще й Міжнародний день дарування книг. Він об’єднує всіх хто любить читати. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку у людних місцях. Вважається, що у цей день мають об’єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

12.02.2022 р. у бібліотеці-філії №12 (с. Микитинці, вул. Грицишина, 10) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради відбувся захід “Найкращий подарунок – це книга!”

На захід до бібліотеки завітали найпалкіші поціновувачі книги. Бібліотекар розповіла присутнім про історію свята, традиції, зосередила увагу присутніх на тому, що дарування книжок – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу дітей та дорослих до книги. Основною метою Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати один одному книжку. 

Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона — постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності — книг, з яких б’є невичерпне джерело мудрості.

Відповідальна за захід Т. Гунчак.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top