Народознавчий мікс “Христос народився- славімо його!”

 Український народ має свої звичаї і традиції, що сформувалися протягом століть і освячені віками. Серед них Новорічні та Різдвяні – одні з найулюбленіших і найбажаніших як для дітей, та і для дорослих. Це добрі та світлі свята. Вони втілюють наші мрії і надії, радість зустрічі з рідними та близькими, тепло родинного вогнища, любов і турботу про близьких людей.

 Цими зимовими днями в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекарями був проведений народознавчий мікс «Христос народився- славімо його».

Звичайно новорічні та різдвяні заходи приємно зустрічати, коли за вікнами справжня зима, але в цьому році про сніг та морози поки що мріємо.  В ці святкові дні в бібліотеці відбулася презентація виставки інсталяції «Христос народився! Весь люд звеселився!» Увазі присутніх були представлені художні твори різдвяної тематики українських і зарубіжних авторів: Іван Малкович “Золотий павучок”, збірка “Різдвяна ніч”, Свен Нурдквіст “Різдвяна каша”, Марія Шкуріна “Зірочка в подарунок для мами”, О`Генрі “Дари волхвів”, Джанні Родарі “Планета Новорічних ялинок”, Лаідія Підвисоцька “Казка Різдвяного Ангела” та ін.

Захід допоміг дорослим і дітям підготуватися до Різдвяних свят.В книгах зібрано чимало рецептів пісних і скоромних страв, колядок та щедрівок, віршів і загадок, виготовлення різдвяних прикрас. Запропоновано тексти вертепу та вистав від  Маланкування і Водіння Кози на Щедрий вечір. З дітьми було проведена міні – вікторина «Чи знаєш ти традиції святкування Різдва Христового в нашому краї». 

 Нехай у ці дні збуваються всі мрії і сподівання, а ми щасливо заживемо у нашій рідній Україні!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top