“На шляху до свободи та незалежності”

«Слава Вкраїні! Любій отчизні,

Слава довіку однині!

Єдність і згода, право й свобода —

Доля найкраща народа!»

Г. Чупринка

 

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Бібліотекарка бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради висвітлила історичну хроніку «На шляху до свободи та незалежності».  Працівниця бібліотеки розповіла відвідувачам про  передумови історичних подій, що спонукали до об’єднання України в Єдину, Соборну Державу,  про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про тяжку і тривалу боротьбу,  яка призвела до  національного визволення та  народної єдності.

Під час заходу згадали про криваві бої, які зараз точаться в нашій країні і наших героїв, які віддали життя за Україну в російсько-українській війні. Присутні вшанували полеглих захисників хвилиною мовчання.

До заходу була організована книжкова виставка «Соборна. Вільна. Сильна». Матеріали, представлені на виставці вміщують документи та матеріали, які висвітлюють цю важливу в історії України дату.

У цей день ми хочемо побажати кожному українцю зберігати віру в себе, в свою батьківщину, в ЗСУ. Нехай цей день додасть кожному наснаги працювати задля блага нашої країни та добробуту і перемоги нашої країни.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top