Літературна  гра “Впізнай з якої книги предмет”

      Цьогорічні зимові канікули тривають довго, а в батьків, враховуючи важкі і тривожні реалії сьогодення, не завжди вистачає сил та енергії генерувати цікаві ідеї для дитячого дозвілля, тому на поміч поспішаємо ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МСЦБС департаменту культури Івано-Франківської міської ради. Наші молодші користувачі – це діти, які люблять читати і пізнавати; і навіть їхні розваги мають бути творчими та інтелектуальними!

Тому 21 січня ми підготували та провели літературну гру «Впізнай з якої книги предмет». Правила цієї гри легко втямити з її назви: ми показуємо предмет, ви – вказуєте автора та назву твору, де він відіграє якусь роль.

Давайте спробуємо. Наприклад, шкаралупа волоського горіха. Пригадайте, в якому творі вона вам зустрічалася? Правильно, у всесвітньо відомій казці Ганса Крістіана Андерсена він правив за ліжечко для Дюймовочки. Плитка шоколаду нагадає про Чарлі та Віллі Вонку із «Чарлі та шоколадна фабрика» Роальда Дала. Квітка троянди звісно нагадає образ примхливої і гордої Троянди з казки-притчі Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц». І таких символічних асоціацій може бути безліч! А що складніше завдання, то цікавіше його вирішувати.

Тому ми запрошуємо всіх охочих до нашої книгозбірні. А також закликаємо влаштовувати вашим школярам різні активності і спільні походи до бібліотеки, тоді зимові канікули пройдуть весело та продуктивно і для батьків, і для дітей!

Відповідальні за проведення всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top