“Небесна Сотня білих журавлів”

“…Ми дякуєм вам, хлопці, за життя
Ми дякуєм вам, хлопці, за свободу.
Пробачте нас, пішли ви в небуття,
Та більше не повернетесь додому…”

У ці дні кожен із нас схиляє голову, щоб згадати подвиг людей, які загинули під час подій на майдані Незалежності в Києві в 2013 – 2014 роках. Згадуємо їх з сумом і болем. Вони пішли від нас, давши шанс змінити життя на краще.

Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, одним із яких була гідність. 

22 .02.2022 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) Івано-Франківської МЦБС, Департаменту культури міської ради було продемонстровано відео презентацію Небесна Сотня білих журавлів”, приурочену до дня героїв Небесної Сотні”.  

В бібліотеці була оформлена розгорнута книжкова поличка “Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків”. Презентація дала можливість відновити хронологію подій, які відбувалися на майдані Незалежності в той час. Були продемонстровані відеосюжети та трагічні події того часу, пролунали патріотичні пісні і вірші. Працівники бібліотеки запалили свічку пам’яті і вшанували героїв майдану хвилиною мовчання, адже їхній подвиг – це велика, жертовна любов до Бога, до своєї країни, до свого народу.

Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символ Свободи. Саме тому Революцію Гідності, як і протестний рух 2004 року, і Революцію на граніті, можна вважати продовженням Української революції та визвольних змагань часів Другої світової війни. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності.

Відповідальна за проведення Марковська О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top