“Як будете великим народом, я буду великим Кардиналом”

Визначний релігійний, науковий  і політичний діяч, Патріарх Української Греко-Католицької церкви Йосиф Сліпий належить до постатей світового виміру. Священик, учений, богослов, професор, ректор, єпископ, мученик і в’язень ради Христа, голова підпільної Церкви, Патріарх,  вигнанець і пророк- все це етапи складних, часто надзвичайно небезпечних і драматичних обставин життєвого шляху Кардинала Йосифа Сліпого. Він завжди був готовий прийняти виклики, сміливо діяв в умовах свого часу, не лякаючись терпінь, принижень, знеславлення, смерті.

      17.02.2022р працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели імпрезу духовної постаті «Як будете великим народом, я буду великим Кардиналом», до 130 –річчя від дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

      Бібліотекар наголосила що він переміг ту страшну тоталітарну систему і залишився вірним церкві і українському народу, був “голосом мовчазної церкви на засланні і “голосом вільної України” після його звільнення і понад 20- річної духовної діяльності в Римі, в діаспорі. Будував українські церкви, був меценатом і науковцем. Залишив для нас велику духовну спадщину для дослідження і вивчення його Величі .

Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку і познайомитися з літературою даної тематики.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top