“Незабутній Провідник Нації”

“Він знав одне – боротьба до загину”

(Ліна Костенко)

Степан Бандера –  визначна постать історії України ХХ ст. Він увійшов у нашу історію як видатний політичний діяч українського національно-визвольного руху, як Голова Революційного Проводу Організації Українських Націоналістів (РП ОУН) і як невмирущий, світлий Символ боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу. Під час Другої світової війни німецькі окупанти його ім’ям, “Бандерабевегунг”, називали визвольну боротьбу українського народу, а московсько-більшовицькі поневолювачі “Бандерівцями” називали всіх учасників визвольної боротьби. Ще й нині для всіх комуно-більшовицьких ворогів Української Держави українські патріоти, борці за державну незалежність і суверенність України – це ті самі націоналісти-бандерівці.

Відзначаючи 112-у річницю від дня народження Степана Бандери, працівники краєзнавчого відділу ЦМБ (вул. Г. Мазепи, 1)  Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, 02 січня 2021 р. представили  своїм користувачам книжкову палітру “Незабутній Провідник Нації”.

Вона містить матеріали про життя і діяльність Героя України, знайомить з  родиною Провідника ОУН , а також  його працю “Перспективи української революції”.  Для глибшого ознайомлення з постаттю С. Бандери, бібліотекарі пропонують користувачам переглянути документальний фільм

/www.youtube.com/watch?v=R8aNZ_DZZwo&ab_channel=ГалицькаСтаровина

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦМБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top