“Незалежній Україні слава нині і вовік”

 Щороку, 21 листопада в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Цей день уже став символом боротьби і перемоги, символом єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об’єдналися і відстояли своє право на вибір достойного життя та майбутнього.

  Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас.

  З нагоди цього дня в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4 в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнуто книжкову виставку “Незалежній Україні слава нині і вовік”, на якій один із розділів присвячений революції Гідності. На виставці представлені видання, які висвітлюють боротьбу українського народу за свою незалежність починаючи від козацької епохи і до наших днів.

Особливо зацікавила відвідувачів книга “Горять свічки на серці України”.-2-ге вид., доп.-Івано-Франківськ: Місто НВ, 2018-316с.

Видання розповідає про наших земляків, які загинули в період із квітня 2014 до лютого 2018 рр.на неоголошеній війні проти нашої держави.

Завідувачка бібліотекою також привернула увагу користувачів і до інших видань:

 -Борітеся – поборете! Поетика революції-Х.: Віват, 2014-96с.

– Небесна Сотня: антологія майданівських віршів.-Чернівці: Видавничий дім “Буккер”,2014,-96 с.іл.

Рудневич М. Я з Небесної Сотні: повість.- К.:”А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА:, 2014

Положій Є. Іловайськ: розповіді про справжніх людей.- Харків: Фоліо,  2017.-378 с.

Брати Капранови Майдан.Таємні файли.-К.:Нора-Друк, 2017.-320с.

На виставці також були представлені книги Світлани Талан “Оголений нерв”, та Вікторії Амеліни “Синдром листопада”.

Кожен рядок цих книг сповнений невимовною скорботою і болем, бо йдеться про Героїв, які віддали своє життя щоб захистити цілісність України.

Герої не вмирають! Вони живуть вічно в нашій пам’яті. Їхні імена золотими літерами вже вписала в свою історію Матір-Україна. Ми ж схиляємо голови перед їхніми подвигами і просимо Бога, щоб до списку полеглих не додалося вже жодне ім’я.

Відповідальна за захід Бабій О,С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top