Незламність позиції і протистояння духу (25 років “Революції на граніті”)

“Революція на граніті” розпочалася 2 жовтня і завершилася 17 жовтня 1990р. 17 жовтня 2015 року минає 25 років від цієї події, загальноукраїнського студентського багатоденного політичного страйку, безстрокового голодування студентів.FotorCreated1

1 жовтня 2015р. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) о 15:00 відбувся захід-реквієм, розвідка з новітньої історії “Незламність позиції і протистояння духу.”

Розгорнуту, цікаву історичну розвідку підготувала бібліотекар читального залу Зоряна Петрик. Присутні на заході студенти педагогічного коледжу ПНУ ім. В. Стефаника, з невідривною увагою слухали розповідь очевидця і безпосереднього учасника цих подій Олега Ущенка, автора есеї “Знайди свою столицю”, присвячену цим подіям.

Тематичний відео-супровід “16 днів революції на граніті ” викликав закономірний резонанс. Безсумнівно, внесок студентської “революції на граніті” є визначним у подальшому здобутті незалежності України. Цей захід є своєрідним патріотичним закликом до української молоді, студенства активно долучатися до подій в нашій державі, адже радикальні зміни завжди йдуть від молоді. Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top