“Не ламай, не рви, не топчи – для майбутніх поколінь збережи!”

З 3 до 16  березня на абонементі ЦМБ (вул. К. Данила, 16)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, в рамках участі в Всеукраїнській акції збереження первоцвітів,  проходив фотовернісаж “Не ламай, не рви, не топчи – для майбутніх поколінь збережи!”.

Подібні природоохоронні  акції проводяться бібліотекою уже п’ятий рік поспіль.

Мета фотовернісажу   – привернути увагу громадськості до проблеми охорони, збереження та відновлення ранньоквітучих рослин, донести до населення інформацію про те, що внаслідок неконтрольованого зривання та продажу первоцвітів, вони скоро можуть зникнути.  Фотовернісаж відбувався  у приміщенні бібліотеки і привертав увагу численних користувачів. Своїми яскравими фотороботами Тетяна Кріль (Квітана), Анна Януш та Ярослав Турів заставили задуматись над питаннями екологічного захисту навколишнього середовища, намагались донести інформацію про шкоду, якої зазнає природа у зв’язку із знищенням перших квітів.

Бібліотекарі  разом із фото майстрами пояснювали присутнім, що найкрасивіша квітка – та, яка квітує там, де зросла і закликали не губити первоцвіти, не рвати у букети, не продавати, а також не купувати їх, бо багато з них, а саме підсніжник звичайний, проліски, конвалія, сон-трава занесені до Червоної книги. 

 Лише живі квіти прикрашають землю.

Захід проведений для широкого кола користувачів. Відповідальні за проведення Кирста О.М., Зіняк М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top