“Що читати цієї весни”

Весна – це така пора року,

 коли дуже добре починати щось нове.

 Харукі Муракамі

Попри карантин життя продовжується. Щоб хоч трохи додати яскравих весняних барв до сірих карантинних буднів у чотирьох стінах, працівники бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради дають читачам літературні поради “Що читати цієї весни”.

Весна – час змін, закоханих і романтиків. Час оновлення, припливу сил і енергії, коли здається, що на кожному кроці тебе чекають нові цікаві зустрічі і відкриття. Коли природа пробуджується, хочеться бачити весну не тільки на вулиці, але і в душі. Оточувати себе яскравими подіями, зігріватися і ловити теплі промені ранкового сонця. А ще – читати весняні книги. Весна у кожному куточку нашої планети неповторна, як і книги про неї. Але ріднить їх, мабуть, пронизлива щирість, яка характерна саме для цієї пори року. 

Якраз на часі познайомитися з дивовижними квітковими історіями Зірки Мензатюк, а любителям прози  –  прочитати найвесняніші повісті про кумедних мумі-тролів казкарки з Фінляндії Туве Янсон “Країна Мумі-тролів”. Для тих, хто полюбляє невеликі твори рекомендуємо “Квіти просто квітнуть” Бруно Ферреро та книги із серії “Теплі історії”. Варто звернути увагу на книгу Елізабет Ґілберт “Природа всіх речей”. Алмі Віттекер, неймовірній жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей. Суспільні приписи і обов’язок тримають її у суворих рамках раціонального, а кохання і жага до знань спонукають до пошуків за межею осяжного. Алмина історія – це пристрасна і захоплива мандрівка людського розуму, спроба пояснити суть усього на світі і досліджувати його попри невтолені бажання та розбите серце. 

Книга Рея Бредбері «Квітневе чаклунство» також додасть весняного настрою. Дуже весняна розповідь. Така легка, невагома, повітряна і прекрасна. Хвилин п’ятнадцять читання – і сила-силенна емоцій для роздумів… Ця розповідь описує весняний сонячний настрій, легку закоханість у навколишній світ і бурхливі емоції, що прокинулися від зимових холодів.

Цієї весни  можна згадати Александра Дюма і його роман “Граф Монте-Крісто”. Коли все складається не так, коли тануть надії на справедливість, “Граф Монте-Крісто” з’являється, як рятівне коло. Неймовірна історія, неймовірний сюжет, для неймовірних людей. Жодну екранізацію цього роману не можна назвати вдалою, тому що навряд на екрані можливо передати всі перепетії цієї великої книги. Багато образів, багато дивовижних персонажів. І як підсумок роману –  слова, в які граф вкладав всю людську мудрість:  “Чекати і надіятися!”

Пропонуємо колекцію ду-у-уже весняних книг, легких, ніжних, наповнених любов’ю і вірою в краще: Туве Янсон “Країна Мумі-тролів”, Бруно Ферреро “Квіти просто квітнуть”, “Завжди буде новий день”, “Фіалки на Північному полюсі”, Йоганна Яґелло. “Тирамісу з полуницями”, книги із серії “Теплі історії”, Е. Хемінгуей “Свято, яке завжди з тобою”. Ці книги допоможуть користувачам сповна насолодитися справжньою весною з її чарівними запашними квітами, зеленою травичкою та теплим-теплим вітерцем. А хтось у цих книгах віднайде душевний спокій та багато цікавих весняних  ідей. Маємо надію, що карантин триватиме вже не так довго і ми будемо потроху  повертатися до звичного життя.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top