«Нитками вишита любов»

Рідна мати моя, ти ночей не доспала,
Ти водила мене у поля край села,
І в дорогу далеку ти мене на зорі проводжала,
І рушник вишиваний на щастя дала.

Цього року свято вишиванки припало на 20 травня, тобто сьогодні. Тому всіх запрошую до нашої бібліотеки-філії 17 (с.Березівка, вул. Шевченка ,30) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради. Бібліотека зустріне сьогодні вас арт-презентацією  «Нитками вишита любов».

Сьогодні бібліотека наповнена барвами маминої вишивки, бабусиного тепла,  любов’ю, що вишита нитками і залишена ніжним спогадом про наше коріння. Ваші посмішки на фоні різнобарвних вишитих рушників заповнять інтернет і стануть історією, а колись ваші онуки побачать маму, бабусю чи прабабусю у вишиванці і….полетить з минулого у майбутнє традиція української вишивки, трепет до рідного, до свого – українського.

Вишивка – українська традиція, в ній вплетено багато поколінь життя українців – це і любов, і сім’я, і народження дитини, і трагедія і…так до безкінечности.  Багаж українського українства відбитий на рушнику, чи на сорочці, чи на скатертині, чи на покривалі для ліжка, чи на наволочці для подушки (а яка то гора вишиваних подушок  була ви складана у бабусі на ліжку…) чи на коврі, що висів колись над ліжком.

Метою цієї арт-презентації  є сприяння національному відродженню, пізнання краєзнавства та нагадуванням про важливість збереження традиції роду, родини, села, області, всієї України.

Бережіть рушники, лелійте мову, пізнавайте власне коріння, дбайте про знання ваших дітей свого роду  і буде нам щастя. З повагою та вітаннями бібліотека-філія 17! Вишивка у нашій бібліотеці і сьогодні, і завтра, буде тішити вас та розказуватиме вам  свою історію під назвою «Нитками вишита любов»

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top