Огляд творчості “Гумористичні оповідки від Павла Глазового”

…У поета-гумориста – 
В цьому впевнився вже я –
Мусить бути особиста
СМІХОЛОГІЯ  своя.
Не годиться без системи
Розгортать житейські теми…”
П. Глазовий

30 серпня в рамках проекту “Бібліотека у дворах”  працівники бібліотеки-філії №14 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели огляд творчості “Гумористичні оповідки від Павла Глазового”. Сьогодні найвизначнішому “Сміхотерапевту” української літератури виповнюється рівно 100 років від дня народження. Його твори популярні серед юних і дорослих, підбадьорюють у найскладніші хвилини, роблять людей щасливішими та звільняють від страху.

Павло Прокопович Глазовий народився 30 серпня 1922 року у сім’ї хлібороба на Миколаївщині. Складне дитинство, пережитий голодомор, перекреслені війною мрії викладати українську мову не змогли перешкодити проявитись гумористичному таланту майбутнього письменника. Остап Вишня запримітив юнака і став йому опікуном, наставником, вчителем і другом. Перші твори були надруковані ще в 1940 році, а всього в літературному доробку П. Глазового  – 20 книжок сатири і гумору, 6 книг для дітей, поема “Слався, Вітчизно моя!”. За книгу “Сміхологія” в 1988 році  удостоєний премії імені Остапа Вишні.

Для знайомства з творчістю Павла Глазового пропонувались роздруківки його найпопулярніших творів, зокрема “Кухлик”, “Еволюція”, “Мова величава”, “Де беруться діти” та ін., а також цікавих фактів його біографії.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top