“Ой, сніжок, сніжок,біленький”

Ось і закінчується другий місяць зими. Діти з нетерпінням чекають, коли вже чаклунка-зима вступить в свої законні права. Санчата, лижі та ковзани давно вже готові, а снігу все нема та й нема. Кожен ранок хлопчики та дівчатка біжать до віконечка, сподіваючись там побачити чарівну зимову казку та закликають  зиму: “зимонько – снігуронько, наша білогрудонько, прийди до нас прийди”… А вона все не йде та не йде, снігом не мете, за щічки не щипає, а діти хочуть в сніжки погратися, в білому пухкому снігу повалятися.

24.01 2020 р. в бібліотеці – філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова, 4в) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради відбулася пізнавальна галявина “Ой, сніжок, сніжок,біленький”. Юні користувачі разом з завідувачкою бібліотеки віртуально поринути в засніжену зиму, тріскучі морози, замерзлі ставки та озера, глибокі снігові кучугури.  Діти дізналися багато цікавого про сніг: чому сніг білий, як утворюються сніг, чому і коли рипить сніг під ногами, чи можна їсти сніг, чи є на світі однакові сніжинки і про користь снігу для живої природи.

Відвідувачі бібліотеки також відгадували зимові загадки, розказували новорічні віршики, знаходили відповіді на питання вікторини в книгах та журналах представлених на виставці. І хоч за вікном зимове сонечко по-весняному світить, діти не втрачають надію дочекатися справжньої зими.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top