Онлайн година «Українське кіно: на вістрі часу»

screenshot_108.09. 2016 року в приміщенні читального залу ЦБ (вул. П. Орлика,5) о 14:00 відбулася онлайн година «Українське кіно: на вістрі часу».

Своєчасною і цікавою була інформація: “Українське кіно: проблеми та перспективи, здобутки та втрати”, яку підготувала бібліотекар читального залу Майя Шегда. Вона наголосила, що кіно є важливою складовою культурного розвитку країни, і що саме українське кіномистецтво відіграє помітну роль у збереженні національної самобутності, формуванні духовних та естетичних цінностей суспільства.

Присутні змогли переглянути документальний фільм “Українське кіно на вістрі часу: проблеми та здобутки”, в якому українські режисери – М. Врода, Б. Брага,  В. Левицький, М. Слабошпицький та інші ділилися своїми враженнями щодо особливостей української кіноіндустрії.

Бібліотекарі читального залу також запропонували своїм користувачам перегляд уривків кінострічок із сучасного фонду кіномистецтва України: Брати. Остання сповідь” – режисер В. Трофіменка, “Плем’я”драма М. Слабошпицького про глухонімих підлітків та їхню тяжку долю в інтернаті, “Поводир” – історична драма О. Саніна, “Тіні незабутих предків” – молодіжний трилер Л. Левицького, “Штольня” – перший україномовний трилер, “Нескорений” – військова драма Олеся Янчука…

Відразу після перегляду присутні активно обговорювали кіносюжети та ділилися враженнями і кіновподобаннями.

Також шанувальники кіно ознайомилися з тематичною підбіркою літератури “Українське кіно: проблеми та перспективи, здобутки та втрати”.

Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі читального залу Майя Шегда та Христина Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top