Тематичне досьє “Освіта на порозі перезавантаження”

screenshot_1З 1 по 8 вересня відвідувачі бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька 100) ознайомлювались із тематичним досьє “Освіта на порозі перезавантаження”.

Переглядаючи статті періодичних видань: “Галичина”,“Західний кур’єр”,“Репортер”,“Експрес”,“Газета по-українськи” та “Семь Я” читачі дізнавалися про зміни у системі навчання. Зокрема, уже 1 вересня цього року з легкої руки нового міністра Л. Гриневич розпочалися чергові реформи. Для дітей 1-4 класів було змінено 14 навчальних програм, розвантаження здійснили після публічного обговорення на відкритій інтернет-платформі “Ед Ера”. Головними в початковій школі повинні стати ігрові невимушені форми навчання.

Реформу старшої школи планують провести 2018 року. За законопроектом “Про освіту” звичні школи І-ІІІ ступенів мали б розділити на три самостійні заклади: 4 роки – початкова школа, 5 років – базова, та 3 роки – старша, тобто знову повертається “12-річка”.

Також з початком навчального року в Україні відкрито більше 20 опорних шкіл, які повинні покращити якість освіти школярів.
Відомо, що прощання з літніми канікулами та нові зміни у навчанні даються дітям не легко, і щоб їм допомогти бібліотекарі підготували поради: “Для дбайливих батьків та школярів”, а на основі досьє було складено рекомендаційний список літератури “Новий формат освіти”.

Відповідальна за проведення Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top