Онлайн зустріч бібліотекарів Івано-Франківської МЦБС та Берегівської РЦБС “Нас єднають книги та Карпати”

Сьогодні бібліотеки наполегливо практикують різноманітні інформаційні новації. Сучасні реалії та виклики мотивують нас до комунікації в онлайн просторі, пошуку нових шляхів вирішення наших спільних завдань з популяризації книги та промоції читання в Україні.

30 листопада 2021 р.  у читальному залі ЦБ відбулася  онлайн зустріч бібліотекарів Івано-Франківської МЦБС та Берегівської РЦБС. Зустріч модерувала директор Івано-Франківської МЦБС Оксана Вовк. Це перша ознайомлювальна зустріч у форматі  «Нас єднають книги та Карпати». Робоча група Івано-Франківської МЦБС була представлена провідними спеціалістами системи: спеціаліст Департаменту культури міської ради Леся Геник, завідувач відділу АБІС Тарас Гашевський, заступниця директора по роботі з дітьми Марія Железняк, завідувачка філією № 4 Наталія Ліктей.

 Леся Геник коротко окреслила основні напрямки роботи бібліотек нашої системи. Марія Желєзняк  розповіла про роботу з дітьми ЦДБ та філії № 1 по роботі з дітьми, про нові форми  та методи залучення дітей до читання, цікавий досвід співпраці з дитячими письменниками Прикарпаття.  Наталія Ліктей поділилася досвідом  інклюзії у її бібліотеці, особливостями спілкування бібліотекарів з нечуючими та незрячими людьми. Тарас Гашевський у форматі презентації ознайомив присутніх із проєктною діяльністю Івано-Франківської ЦБС та її ефективністю, детальніше зупинився на окремих  проєктах та знакових заходах бібліотек системи. 

Бібліотекарі Берегівської розповіли про створення Берегівської територіальної громади, де функціонують 14 бібліотек-філій, підготували презентацію про найважливіші моменти їхнього професійного життя : участь у культурному фонді Угорщини, роботу клубів hand made, традиції та інновації, пріоритети  популяризації книги та художнього слова, досвід висвітлення роботи у ФБ та обслуговування користувачів в умовах пандемії.

 На завершення зустрічі учасники сторони висловили вдячність один одному за конструктивний діалог, готовність співпрацювати, обмінюватися ідеями та досвідом, сподівання, що співпраця у форматі «Нас об’єднують книги та Карпати» буде плідною, тривалою, насиченою та цікавою. Впевнені, що така співпраця стане запорукою успішного функціонування бібліотек у соціумі.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top