перегляд фільму “Наталка Полтавка” у бібліотеці

Сьогодні, 30 листопада 2021 р. у бібліотеці-філії № 26 (с. Камінне, вул. Винниченка, 4), учні 9-го класу, йдучи у ногу з шкільною програмою, мали змогу подивитись фільм “Наталка Полтавка” за однойменною п’єсою Івана Котляревського.
“Наталка Полтавка” стала першою в українській драматургії правдивою п’єсою з народного життя. І. Котляревський яскраво показав у ній типи народних характерів і за допомогою суто побутового конфлікту розкрив деякі соціальні відносини, образи чиновників, селян, бурлаків.
Образи п’єси надзвичайно колоритні і яскраві. Важко обрати серед них якийсь один — найколоритніший.

Головною героїнею твору є українська дівчина Наталка Полтавка, яка є, власне, уособленням народного жіночого ідеалу. Наталка ніжна й вірна в коханні, з повагою ставиться до старших, поважає свою матір, намагається полегшити її життя. У скрутну хвилину дівчина навіть погоджується на самопожертву заради блага матері. Наталка рішуча й смілива, коли їй доводиться відстоювати своє кохання, боротися за нього. І вона спроможна домогтися свого, адже без коханого, Петра, не мислить подружнього щастя. Відсутні в дівчини й такі риси, як корисливість, неправдивість, зрадливість. Наталка Полтавка — справжній ідеал дівчини-українки, так майстерно зображений І. Котляревським.
Під час перегляду фільму ми мали змогу насолодитись давніми українськими піснями, ознайомитись з побутом селян XIX ст., помилуватися одягом та прикрасами тих часів, а також почути чимало прислів’їв, приказок та афоризмів.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top