Опен ейр “З “Кобзарем” в руках”

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Шевченко. Для кожного з нас ім’я Шевченка є святим.

Весною, з новою силою оживає поетичне слово нашого пророка, адже саме 9 березня народився великий українець, геній, пророк, письменник, поет, художник, музикант Тарас Григорович Шевченко. Цей день – не просто день народження видатного письменника. Це свято духовного народження українського народу. Саме цього дня бібліотека-філія №6 (вул. Вовчинецька,188) провела опен ейр “З “Кобзарем” в руках”.

Захід проходив під відкритим небом з метою популяризації спадщини поета та залучення широкого кола громадськості до Тарасового слова. Було наголошено, що Т. Г. Шевченко – це геній усіх часів та народів, а його книга «Кобзар» – Біблія українського народу.

У цей березневий день біля стін бібліотеки зібралися шанувальники творчості Шевченка, серед яких і школярі, і молодь, і старше покоління, щоб доторкнутися серцем і душею до невмирущої поезії Великого Кобзаря.

З уст учасників заходу ожили твори великого Кобзаря. Учасники заходу продемонстрували глибоке розуміння Шевченкових творів, а саме “Реве та стогне Дніпр широкий”, “Заповіт”, “Мені однаково, чи буду”, “Лілея” “Наймичка”, виконувалась пісня “По діброві вітер виє”.
Також присутні мали змогу познайомитися з викладкою книг “Хай дух Шевченка об’єднає нас”.

Відповідальна за проведення Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top